(FOTO) Zidul dintre SUA și Mexic devine realitate: Se pregătesc licitațiile pentru constructori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administraţia americană a cerut vineri companiilor interesate să depună până în martie proiectele pentru construcţia zidului de la frontiera cu Mexicul, urmând ca, în aprilie, să se înceapă adjudecarea contractelor, informează EFE.

Oficiul pentru Vămi şi Protecţia Frontierelor (CBP), însărcinat cu securitatea graniţelor, a postat vineri informaţii pe această temă pe un portal destinat companiilor care doresc să facă afaceri cu guvernul SUA. Într-o scurtă informare, CBP a anunţat că, la 6 martie, va posta pe internet un formular pentru ca firmele să-şi poată trimită propunerile privind designul şi construcţia „diferitelor prototipuri ale structurii zidului” în „proximitatea” frontierei care separă SUA de Mexic.Screen-Shot-2017-02-24-at-10.20.30-AM-1

Procesul se va desfăşura în două etape. În prima etapă, li se va cere companiilor să prezinte un document cu conceptele prototipurilor, până la 10 martie. În a doua etapă, autorităţile vor evalua şi vor selecţiona cele mai bune proiecte, urmând ca la 24 martie „finaliştii” să-şi depună din nou ofertele, de data aceasta ataşând şi o listă a costurilor, potrivit stiripesurse.ro.

Zidul cu Mexicul a fost una dintre principalele promisiuni din campania electorală a lui Donald Trump, care continuă să insiste că toate costurile vor fi plătite de Mexic, chiar dacă iniţial Congresul SUA va aloca banii necesari acestei construcţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...