FC Barcelona ar putea avea un antrenor italian din sezonul viitor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Massimiliano Allegri ar putea fi înlocuitorul lui Luis Enrique la FC Barcelona. Italianul are şanse mari de a cuceri al treilea Scudetto la rând cu Juventus, dar foarte probabil se va despărţi de bianconeri la finalul sezonului.

Viitorul lui Luis Enrique pe Camp Nou este incert. Contractul tehnicianului asturian cu gruparea catalană este valabil doar până la finalul stagiunii, iar rezultatele şi prestaţiile recente ale Barcelonei fac puţin probabilă o prelungire a actualei înţelegeri.

În acest context, au apărut zvonuri conform cărora fostul jucător al catalanilor, olandezul Ronald Koeman, în prezent la Everton, şi argentinianul Mauricio Pochettino, de la Tottenham, ar putea ajunge în capitala Cataluniei la vară.

Pe lista posibililor înlocuitori ai lui Luis Enrique a intrat acum şi Max Allegri, potrivit presei britanice. Toscanul de 49 de ani este dorit de Arsenal, dar drumul său spre Emirates ar putea fi deturnat de Barcelona.

Principalul sponsor al lui Allegri în birourile clubului blaugrana este Ariedo Braida, consultant al campioanei Spaniei. Cei doi au colaborat la AC Milan, acolo unde actualul antrenor al lui Juventus a câştigat un titlu, în 2011.

Max Allegri a ajuns la Juventus în vara lui 2014, când l-a înlocuit pe Antonio Conte, şi i-a condus pe torinezi spre două titluri consecutive şi două Cupe ale Italiei, dar şi spre finala Ligii Campionilor din 2015, pierdută chiar în faţa Barcelonei.

În acest sezon, bianconerii sunt lideri detaşaţi în Serie A TIM, cu un avans de 10 puncte faţă de următoarea clasată, AS Roma, dar şi un meci în plus.

5 trofee a câștigat până acum Allegri cu Juventus: două titluri în Serie A TIM (2015, 2016), două Cupe ale Italiei (2015, 2016) și o Supercupă a Italiei (2015). A mai jucat o finală de Liga Campionilor, pierdută cu Barcelona (2015) și o Supercupă a Italiei, pierdută în fața lui AC Milan (2016).

2 trofee a câștigat Massimiliano Allegri la AC Milan: un titlu în Serie A TIM (2011) și o Supercupă a Italiei (2011).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...