O inimă, simbol al campaniei „Fără ură”, va fi creată de 1 martie la Chișinău

nohate

Pe 1 martie, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un flashmob în cadrul Campaniei „No Hate Speech”, care va avea loc cu ocazia aniversării a trei ani de la lansarea campaniei în Republica Moldova, a sărbătorii naționale a Mărțișorul și a „Zero discrimination Day”. Scopul evenimentului este sensibilizarea populației privind problemele discriminării și combaterea discursului instigator la ură.

Organizatorii spun că vor fi împărțite baloane albe și roșii ca simbol al campaniei „Fără ură”. Totodată, toți participanții vor forma o inimă ca simbol al aniversării de trei ani de activitate.

La eveniment sunt așteptați să participe tinerii, reprezentanții minorităților și toți cei care nu sunt indiferenți față de problema discriminării.

Campania „FărăUră” este o campanie lansată de Consiliul Europei în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova (MTS) care are ca scop combaterea discursului instigator la ură din mediul online.

Obiectivul Campaniei în Republica Moldova este mobilizarea tuturor, în special a tinerilor, de a lua atitudine față de acest gen de discurs, respectând în același timp libertatea de exprimare. Activitățile Campaniei promovează valori precum egalitatea, demnitatea, diversitatea şi nu în ultimul rând, drepturile omului.

Consiliul Europei defineşte Discursul instigator la ură (No hate speech) ca fiind discursul ce cuprinde toate formele de exprimare care răspândesc, instigă, promovează sau justifică ura rasială, xenofobia, anti-semitismul sau alte forme de ură pornite din intoleranţă, inclusiv naţionalismul agresiv, atitudinea discriminatorie şi ostilă faţă de minorităţi, migranţi şi persoanele de origine imigrantă.

Pagina evenimentului este actualizată de organizatori.

 

nohate2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente