Asasinatul fratelui lui Kim: O suspectă a primit 90 de dolari ca să-i joace o farsă cu… ulei de bebeluş

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unul dintre suspecţii în cazul asasinării fratelui vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong Un, o femeie, susţine că a primit 90 de dolari pentru a-i juca o farsă lui Kim Jong Nam.

Femeia de origine indoneziană, care a fost arestată în acest caz, s-a întâlnit cu oficialii ambasadei ţării sale, în capitala Malaieziei.

Siti Aisyah a spus că, de fapt, l-a împroşcat în faţă pe fratele vitreg al lui Kim Jong Un cu ulei de bebeluş şi nu cu neurotoxină VX, aşa cum a reieşit în urma necropsiei, relatează BBC.

În plus, tânăra de 25 de ani susţine că a primit echivalentul a circa 90 de dolari pentru această glumă ce trebuia să i-o facă lui Kim Jong Nam.

„Ea a spus doar că cineva i-a cerut să facă asta (farsa – n.red.). A spus doar că s-a întâlnit cu oameni care păreau japonezi sau coreeni. Potrivit spuselor sale, acea persoană i-a dat banii pentru a face acest lucru. A precizat că i s-a dat un fel de ulei de bebeluş”, a declarat adjunctul ambasadorului indonezian, Andreano Erwin.

Anchetatorii susţin că nu au observat semne fizice că suspecta ar fi fost afectată de substanţa chimică.

Siti Aisyah este unul dintre cei trei suspecţi arestaţi în acest caz, iar cel puţin alţi şapte suspecţi sunt căutaţi de poliţie, inclusiv patru nord-coreeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...