Vicepreședintele american a confundat steagul Nicaraguei cu cel al Israelului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence, a confundat vineri noapte steagul Nicaraguei cu cel al Israelului și l-a afișat în două mesaje de sprijin pentru poporul evreu publicate pe Twitter, transmite sâmbătă EFE.

Ulterior, vicepreședintele american a șters mesajele, dar sâmbătă mai multe ziare locale preluau imaginile publicate pe Twitter cu puțin timp înainte ca Pence să susțină un discurs la Coaliția Evreiască Republicană (RJC).

„Sprijinul nostru pentru poporul evreu nu se limitează la frontierele națiunii noastre”, a spus Pence, care a dat asigurări că în mandatul lui „POTUS” (siglă pentru Președintele Statelor Unite, în limba engleză — n.r.) „lumea va ști că Statele Unite rămân alături de Israel”.

În continuare, Pence a publicat o etichetă (hashtag) cu sigla RJC și a adăugat două imagini, una cu steagul SUA și cealaltă cu steagul statului Nicaragua. Drapelele Israelului și ale Nicaraguei au oarecare similitudini, ambele fiind compuse din benzi orizontale albastre pe un fond alb. Cu toate acestea, drapelul Nicaraguei are în mijloc stema națională a țării, în timp ce steagul Israelului are în centru steaua lui David, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale iudaismului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...