Austria ar putea extinde un proces împotriva Airbus în SUA şi Marea Britanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Austria ar putea extinde un proces intentat împotriva Airbus şi consorţiului Eurofighter în Statele Unite şi Marea Britanie, acuzând companiile de înşelăciune şi fraudă legată de o comandă făcută în 2003 pentru avioane de luptă în valoare de aproape 2 miliarde de euro, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Ministerul austriac al Apărării a anunţat pe 16 februarie că ar putea da în judecată Airbus şi Eurofighter în Austria, sub acuzaţia că a fost înşelat în privinţa preţului de achiziţie, livrarea avioanelor şi echipamentele cu care vor fi dotate. Daunele s-ar putea ridica la 1,1 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat vineri o informaţie apărută în publicaţia Kurier.

„Din punctul de vedere al regulilor de conformitate din legislaţia britanică şi cea americană, există indicii că este justificată jurisdicţia engleză şi americană, ca urmare a numărului mare de contracte colaterale”, a spus acesta.

Airbus a negat anterior cu tărie acuzaţiile. Reprezentanţii Airbus nu au putut fi contactaţi pentru comentarii legate de posibila extindere a procesului. Ministerul Apărării a anunţat că a constatat că Airbus şi Eurofighter a perceput 10% din preţul de achiziţie de 1,96 de miliarde de euro pentru aşa-numite contracte colaterale.

Aceste contracte, care implică atribuirea de lucrări unor companii locale, erau parte a acordului, dar costurile lor ar fi trebuit raportate separat, potrivit ministerului. Purtătorul de cuvânt a spus că ministerul colaborează cu firma americană de avocatură Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Procuratura din Austria a început investigaţiile în acest caz joi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...