Siria: Bilanțul atentatelor din Homs a crescut la 42 de morți, printre ei figurează și un apropiat al lui Bashar al-Assad

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atentatele sinucigașe împotriva a două instituții de securitate ale autorităților siriene din Homs, oraș controlat de regim, s-au soldat sâmbătă cu 42 de morți din rândul reprezentanților serviciilor de informații, potrivit unui nou bilanț al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit AFP, EFE și Reuters.

„Au existat cel puțin șase atacatori și mai mulți dintre ei s-au aruncat în aer lângă sediile Securității de Stat și Serviciului de informații al armatei” din acest oraș (situat în centrul Siriei), a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, potrivit Agerpres.

Șeful serviciului de informații militare din Homs și-a pierdut viața în seria de atentate sinucigașe care a lovit sâmbătă două sedii ale instituțiilor de securitate ale statului, a anunțat televiziunea oficială siriană.

„Șeful filialei informațiilor militare (din Homs), generalul Hassan Daboul a murit în atentatele teroriste sinucigașe care au vizat două sedii ale Securității din Homs și care au fost comise de șase atacatori sinucigași”, a indicat canalul de televiziune citat de AFP. „Unul dintre atacatorii sinucigași l-a vizat pe generalul martir”, a mai adăugat acesta.

Generalul Hassan Daaboul era un apropiat al președintelui Bashar al-Assad și una dintre cele mai cunoscute personalități ale serviciilor de informații siriene.

Potrivit OSDO, trei atacatori kamikaze s-au aruncat în aer în apropiere de sediul Serviciului de informații al armatei. Ultimul vizat a fost generalul Daaboul, chiar în momentul când venise la birou să întrebe despre situație. „Sunt cele mai îndrăznețe atacuri comise la Homs”, a remarcat directorul OSDO.

Siria: Două sedii ale serviciilor de securitate din Homs,vizate de două atentate; cel puțin 14 morți (OSDO)

Două atentate sinucigașe au vizat sâmbătă două sedii ale instituțiile de securitate din orașul sirian Homs, controlat de regim, cele două atacuri soldându-se cu cel puțin 14 morți, între care un ofițer superior, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

„Atentatele au lovit sediul Securității Statului și pe cel al serviciului de informații militare, situate în două cartiere din centru” în acest al treilea oraș ca mărime din Siria, a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Printre morți figurează un ofițer superior, a precizat această organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei, adăugând că serviciile de securitate au fost plasate în stare de alertă la Homs (centrul Siriei).

Nu se știe deocamdată dacă vreunul dintre autorii atentatelor se afla la bordul unei mașini-capcană.

„Două atentate sinucigașe teroriste au lovit sediile Securității în orașul Homs, făcând martiri”, a transmis la rândul său televiziunea siriană.

Sedii ale redutabilelor servicii de Securitate și de informații militare se situează în cartierele securizate Ghouta și respectiv Mahatta.

Mai multe atentate sinucigașe au lovit Homs în ultimii ani, cele mai multe fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.Cu un an în urmă, un dublu atentat s-a soldat cu 64 de morți la Homs, majoritatea civili.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...