Copiii din Bălți au aflat, prin simulare, cum pot preveni înecurile

16996245_1582265558468895_1468853925177902989_n
Foto: DSE

Mai mulți copii din cadrul gimnaziului nr.7 din mun. Bălți au învățat ieri cum pot preveni înecurile în cazul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Instruirile teoretice și practice au fost făcute de către scafandrii Detașamentului Căutare Salvare nr. 2 al Serviciului Situații Excepționale.

Specialiștii le-au vorbit copiilor despre riscul prăbușirii sub gheață în cazul temperaturilor pozitive ale aerului, dar și despre principalele măsuri de salvare a celor care au căzut pradă gheții. Elevii au avut ocazia prin simulare de a-și salva colegii, după ce au însușit metodele propuse de salvatori. Mai mult, copii au avut parte de o  prezentare a echipamentului din dotarea specialiștilor  dar și a  costumele de intervenție, care sunt utilizate în recuperarea victimelor.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor în urma prăbușirii sub gheață. Săptămâna trecută un grup de copii din Chișinău au avut parte de o instruire practică organizată la Școala Securității din capitală. Scopul acesteia este de a preveni accidentele în rândul celor mici, dar și instruirea copiilor în domeniul bazelor securității vieții.

Conform datelor operative de la începutul anului 2017, două persoane și-au pierdut viață prăbușindu-se sub gheața lacurilor din țară.

Photo Credit: DSE
Photo Credit: DSE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente