Ce avere are șeful adjunct al CCTP prins cu 30 mii de euro mită

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Joi, 23 februarie, ofițerii SPIA al MAI de comun cu procurorii din cadrul PCCOCS, au efectuat percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile persoanelor vizate în investigațiile demarate în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul unor acțiuni de corupție a unor angajați ai Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

În comunicat se anunța că a fost reținută o persoana bănuită de faptul că împreună cu alți colaboratori ai Centrului, cu scopul de a primi mijloace bănești, au pretins și estorcat sume de bani în valoare de 30 mii euro, pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă a denunțătorului. Astfel, sub controlul ofițerilor SPIA și procurorilor PCCOCS a fost transmisă suma de 10.000 euro, ca primă tranșă a sumei solicitate, iar în timpul perchezițiilor, acești bani au fost predați benevol de către ofițerul de urmărire penală reținut”, anunța MAI, potrivit Ziarului de Gardă.

Pe parcursul zilei de vineri, la audieri a fost invitat și Iurie Podarilov, șeful adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, iar la scurt timp, acesta a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de implicare în același dosar în care a fost reținut, cu o zi înainte, colaboratorul Centrului.

Iurie Podarilov este șeful adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, instituție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP din martie 2013. În 2013, funcționarul a avut venituri din salariu de aproape 130 de mii de lei, conform declarației sale cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2015.

Împreună cu soția, cuplul Podarilov a obținut în 2015 alți 350 de mii de lei în urma „cumătriei” pe care au organizat-o la 25 iulie 2015. Iurie Podarilov are un apartament de 58 m.p., obținut în 2014 și un garaj, dobândit în 2012. În 2015, Podarilov conducea un Wolskwagen Passat fabricat în 2006 și avea, din 2014, o datorie de 250 de mii de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...