Sturza lansează critici la adresa lui Dodon: A negociat la Moscova o funcție pentru Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decizia de numire a democratului Vasile Botnari în șefia MoldovaGaz a fost luată la cel mai înalt nivel posibil, întrucât acesta face parte din cercul intim al lui Vladimir Plahotniuc. Cel puțin asta susține fostul prim-ministru Ion Stuza.

În opinia acestuia, lupta pentru șefia MoldovaGaz este mare, iar implicarea președintelui Igor Dodon în numirea lui Botnari este absolut vădită.

„Vasile Botnari este un om de încredere totată a lui Vladimir Plahotniuc. El este în cercul intim al acestuia. Eu nu aș specula despre sume, înțelegeri, ceea ce pot să spun este că, compania este râvnită de foarte multă lume prin specificul activității acestei organizații. Prea dură a fost umilința la care a fost supus Gazprom-ul de către autoritățile din Republica Moldova. A fost o decizie aprobată la cel mai înalt nivel”, a declarat Sturza în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Întrebat dacă președintele Dodon a negociat la Moscova o funcție pentru Vladimir Plahotniuc, Sturza a răspuns afirmativ.

„Da, asta pot să o spun cu încredere, chiar din niște surse veridice. Că s-a plătit o poliță mai veche sau a fost vorba despre altceva, nu putem spune. Alegerea lui Vasile Botnari este o responsabilizare destul de mare pentru PD”, a mai spus Sturza.

Democratul Vasile Botnari, care până în prezent a deţinut funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, este noul preşedinte al Consiliului de administraţie ai SA Moldovagaz. Demnitarul a fost ales în noua funcţie joi, 9 februarie, prin votul unanim al acţionarilor întreprinderii, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de observatori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...