Andrei Năstase, la 2 ani de la crearea Platformei DA: „Fără să combatem corupția şi sărăcia nu avem loc în rândul ţărilor civilizate”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fără combaterea corupţiei şi sărăciei nu avem nicio şansă să accedem în rândul statelor europene civilizate, spune Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, la doi ani de la fondarea mişcării.

Potrivit acestuia, crearea Platformei a întârziat cu peste 20 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, iar dacă corupţia şi sărăcia nu vor fi combătute există puţene şanse ca ţara noastră să se regăsescă printre ţările europene civilizate.

„Spuneam atunci că formarea unei asemenea platforme a întârziat cu peste 20 de ani de la declararea independenţei și fără ca să combatem corupția şi sărăcia nu avem nicio șansă sa accedem în rândul statelor europene civilizate. Ne-am propus atunci să întoarcem cetăţeanului statul, să punem capăt demagogiei legate de lupta împotriva corupţiei, de mimarea reformelor şi să contribuim la scoaterea din captivitate a instituţiilor de drept, a celor de reglementare și financiare”, se arată într-un mesaj al lui Năstase.

„În vederea depăşirii stării de captivitate a statului şi pentru ancorarea fermă a ţării pe făgaşul integrării europene, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) invita cetăţenii la un dialog deschis şi transparent, fără a respinge dialogul cu guvernarea. Au urmat marele proteste”, se mai arată în mesajul liderului PPDA.

Pe 24 februarie 2015, fondatorii au declarat că Platforma DA va fi o structură deschisă, neafiliată politic, coordonată de un grup de iniţiativă şi constituită pentru angajarea într-un dialog larg al segmentelor interesate de depăşirea stării de captivitate a statului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...