Candu acuză guvernările precedente că au dezamăgit moldovenii, dar uită că şi PD a fost la putere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului Andrian Candu spune că este profund dezamăgit de modul în care ţara a fost guvernată până în prezent şi acuză unii reprezentanţi ai guvernărilor precedente că au discreditat Uniunea Europeană.

În cadrul şedinţei de astăzi a Legislativului, Candu a adus critici dure la adresa celor care în 2009 s-au angajat să ducă Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană şi nu au făcut decât să comită inegalităţi, sub paravanul european, în consecinţă încrederea moldovenilor în comunitatea europeană scăzând considerabil.

„Vina aparţine celor care au guvernat Republica Moldova până acum. Vina aparţine şi celor care permit ca cetăţeanul să vadă la televizor ştiri false despre UE. Nu spun că toţi deputaţii din fostele guvernări se fac vinovaţi, doar unii”, a spus Candu.

Deputatul PCRM Ina Şupac i-a amintit speackerului că şi PD s-a aflat din 2009 încoace la guvernare, iar televiziunile care manipulează cetăţenii aparţin unui oligarh.

„Aţi recunoscut că sub paravanul integrării europene sunt comise inegalităţi. Remarca mea este că, asta se face nu din vina celor care au guvernat, ci din vina celor care guvernează ţara. Apropo, noi ştim cui aparţin majoritatea televiziunilor din Republica Moldova”, a comentat Şupac.

În replică, preşedintele Legislativului a spus că de mulţi ani cere ca legea mass-media să fie schimbată şi a atenţionat că mai multe state europene crează legi menite să stopeze dezinformarea.

De menţionat că, PD se află la guvernare începând cu anul 2009, când Partidul Liberal Democrat (18 locuri), Partidul Liberal (15 locuri), Partidul Democrat (13 locuri) şi Alianţa „Moldova Noastră” (7 locuri) au format prima Alianţa pentru Integrarea Europeană (AIE).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...