(VIDEO) Ghimpu pune glodul din Chişinău pe seama ruşilor: „E din 28 iunie 1940, dacă nu chiar din 1812″

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zăpada s-a dus şi în urma ei a lăsat doar mizerie. Aşa cum în Republica Moldova infrastructura drumurilor este departe de a fi perfectă, satele, dar şi capitala ţării, arată îngrozitor, înecate în noroi. Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu recunoaşte că asta se datorează condiţiilor meteo, dar şi „ruşilor” care ne-au stopat cursul „normal” de dezvoltare în anul 1940.

În opinia lui Ghimpu, ruşii ne-au lăsat moştenire drumurile proaste începând cu 28 iunie 1949 şi de atunci nu putem reveni la normal. Totuşi, acesta spune că responsabilă de mizeria din capitală este şi vremea.

„După zăpadă totul este murdar. Acest glod de pe marginea drumurilor îl avem de la 28 iunie 1940, dacă nu din 1812. Glodul, această nenorocire pe care o avem în prezent, a fost adus de ruşi. Dacă nu întrerupeau cursul natural în anul 1940 nu am fi avut astăzi aceste drumuri şi acest glod”, a declarat Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la postul TV 21.

Liberalul mai spune că, mizeria din Chişinău se datorează condiţiilor meteo şi aminteşte că până la venirea lui Dorin Chirtoacă la şefia Primăriei lucrurile erau la fel.

Citeşte şi: (GALERIE FOTO) Glodul a pus stăpânire pe Republica Moldova: Chişinăul – oraşul noroi pe timp de iarnă

„Nici în lume nu plouă cu lapte. Acestea sunt consecinţe ale naturii. Maşina o speli şi dacă plouă peste noapte, ea este murdară. De sus cade murdărie. Noi nu avem străzi ca în Germania, unde drumurile sunt curate şi ploile la fel. Noi avem ceea ce ne-au lăsat ca moşterire. Nici până la Dorin nu erau covoare roşii pe trotuare sau drumuri bune şi zăpadă albă”, a conchis Mihai Ghimpu.

Amintim că, edilul Chişinăului a primit joi o cupă cu glod din partea consilierilor municipali ai PSRM, pentru mizeria din capitală. În replică, acesta a declarat că nu este deranjat de noroiul care a pus stăpânire pe oraş.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...