Recomandări #diez: 15 evenimente la care să mergi vineri, 24 februarie de Dragobete

140606124215-follow-me-hong-kong-new-york-horizontal-large-gallery

În această vinere sunteți invitați să sărbătoriți dragostea la o serie de evenimente frumoase și speciale. Iată recomandările noastre. Enjoy!

#1. De Dragobete, iubește studențește

event1

Tradiția spune că în fiecare an, la data de 24 februarie, la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, dragostea plutește pe coridoare. Iată, că mâine vă puteți sau nu convinge de acest fapt, dar Consiliul Studenților din Mass-Media te invită de Dragobete să marchezi împreună sărbătoarea dragostei. Astfel, doritorii sunt invitați să vină cu persoana dragă pentru a spune un „Da” ferm și a primi un certificat de căsătorie, valabil doar 24 de ore. Mai multe informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#2. Authentic Health and Nutrition | Presentation & Masterclass

event2

Pe 24 și 25 februarie te așteaptă cea mai tare experiență în domeniul nutriționist. Specialistul în Macrobiotică – Kenneth Prange și soția sa, bucătar cu experiență vastă în mâncărurile pregătite din produse organice și sănătoase – Angela Agrati-Prange vor susține o prezentare, însoțită de un masterclass pe tema „Sănătate autentică și nutriție. Mâncare pentru întinerire și longevitate”. Nu rata cel mai important eveniment de detox, mâncare organică și rețete vegane! Agenda evenimentului și alte informații despre speakeri găsiți aici.

 

#3. FC Academia vs FC Petrocub – Divizia Nationala – Etapa XX

event3

Fanii sportului sunt invitați la un meci de fotbal între echipele #FCAcademia și #FCPetrocub. Pentru pasionați un eveniment perfect, găsiți detalii suplimentare pe pagina evenimentului.

 

#4. Atelier de confecționare a mărțișorului tradițional

event4

Vineri, 24 februarie, ora 13.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, se va desfășura un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional, utilizând diferite tehnici și materiale (bumbac, lână, paie, pănuși). Devenit o tradiție anuală în cadrul muzeului, evenimentul este organizat de membrii Secției Relații cu Publicul, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. Menționăm că Mărțișorul, alături de alte practici culturale asociate zilei de 1 martie, a fost înaintat de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia, pentru a fi inclus în Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității. Cine sunt participanții și alte detalii aici.

 

#5. Doi într-un fotoliu

event5

Vineri, 24 februarie, ora 14:00 în incinta liceului „Ginta Latină” se va desfășura concursul „Doi într-un fotoliu”, care presupune implicarea cuplurilor în mai multe etape: Prezentare, Proba coregrafică, Declarație de dragoste și Tema pentru acasă. Organizatorii au anunțat că câștigătorii vor fi premiați de o agenția de turism. Alte informații găsiți aici.

 

#6. World’s Forerunners Ediția II

event6

Invitatul celei de a II-a ediție a proiectului „World’s Forerunners” este life and bussiness coach, trainerul și consultantul Mihai Tănase. Doritorii de a participa sunt așteptați vineri, 24 februarie, în cabinetul 003, pentru a descoperi cele 3 reguli ce formează un adevărat om de succes. Alte informații găsiți pe pagina evenimentului.

 

#7. Meet an American with Mercedes Arndt

event7

Centrul de Resurse American invită toți doritorii să participe la evenimentul său: Întâlnește un American. Invitatul ediției de vineri este Mercedes Arndt. Important toți cei care își doresc să participe trebuie să dețină un ac de identitate (* Buletin, Pașaport, carnet de elev / student etc.). Evenimentul este gratuit. Pagina evenimentului este actualizată de organizatori.

 

#8. Vizită la Teatrul Mihai Eminescu împreună cu Cariera Mea

event8

Ai fost mereu captivat de actorie, teatru și scenă? Ai vizionat o piesă, dar mereu te-a măcinat curiozitatea, ce se întâmplă după cortină, în culise? Cariera Mea te invită să afli toate secretele vieții de teatru, într-o vizită de studiu pe data de 24 februarie 2017, la orele 16:00 în incinta Teatrului gazdă, Mihai Eminescu. Cum să te înregistrezi, dar și alte detalii aici.

 

#9. Dragobeşte Româneşte

event9

Dorești să iei parte la un eveniment autentic românesc, cu muzică şi oameni de calitate? Atunci, ești binevenit la liceul Ion Creangă din capitală, unde piesele de dragoste şi energia tinerească vor crea ore de neuitat! Organizatorii promit și o surpriză frumoasă, alte detalii găsiți pe pagina evenimentului.

 

#10 De Dragobete la TEI!

event10

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiți invitaţi vin însoțiți de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăvește şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost.

 

#11. Concert pe întuneric

event11

Concertul va avea loc pe 24 februarie, la ora 18:00, în incinta Muzeului Național de Artă din Chișinău care a fost recent renovat. Într-o ambianță plină cu artă, creativitate și frumusețea arhitecturii muzeului, Marcel Lazăr, fondatorul Moldo Crescendo, va susține un recital de pian cu lucrări de F. Schubert, F. Chopin și E. Satie. Mai multe detalii pe diez.md.

 

#12. Vali Boghean de Dragobete

event12

Un concert de excepție cu ocazia Dragobetelor, sărbătoarea românească a dragostei, va fi organizata și în acest an pe 24 februarie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Deja este o tradiție ca Vali Boghean să-și adune fanii ca să le cânte despre dragoste chiar în seara de Dragobete. Vali Boghean este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple sălile de spectacole până la refuz. Pe lângă vocea sa inconfundabilă, Vali este cunoscut ca fiind un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, cavalul, dudukul, cimpoiul şi clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-şi cuceri audiența cu interpretări la chitară clasică şi bass. Alte informații despre concert găsiți aici.

 

#13. E drag E dragoste E Dragobete

event13

Elevii Liceului Academiei de Științe a Moldovei își invită colegii și prietenii să petreacă seara zilei de 24 februarie iubind sincer și frumos, iubind românește. Ân program va fi șezătoare în casa mare, muzică populară, folk și ușoară, Hore, sârbe și voie bună. Pentru a vedea programul integral, precum și alte detalii accesați pagina evenimentului.

#14. Mămăliga de Varșovia la Republica

event14

Un eveniment inedit organizat de Biblioteca Națională care spune că cîn acest an va încheia luna februarie cu numărul 2 al Mămăligii de Varșovia. Peste 300 de pagini în română, engleză, poloneză despre migrație. Un subiect extrem alături de artistul Teodor Ajder și prietenii săi. Alte informații aici.

 

#15. Folclor Underground!

event15

Organizatorii promit o seară de neuitat cu tradiții și muzică aleasă. Cum spun ei vă așteaptă o noapte ruptă di tăt cu decor moldovenesc, multă distracție și voie bună. Intrarea este 30 de lei, alte detalii aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente