Datoriile celei mai mari companii petroliere din Rusia au atins un nivel record

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Rosneft” continuă să acumuleze datorii pe fondul deteriorării tuturor indicatorilor financiari, scrie Finanz.ru, cu referire la raportul în sistem IFRS al companiei pentru 2016.

La sfârșitul anului trecut, valoarea totală a datoriilor celei mai mari companii de petrol din Rusia s-a ridicat la 3.585 miliarde ruble (62 miliarde de dolari), stabilind astfel un nou record istoric, scrie paginaderusia.ro.

Pe parcursul anului trecut, datoria „Rosneft” a crescut cu 262 miliarde de ruble, sau 7,8%, a declarat compania. Rambursarea creditelor în valută străină, la care „Rosneft” a fost obligată din cauza sancțiunilor, a fost compensată cu succes de noi datorii în ruble, rezultă din raportul financiar.

În același timp, rezervele de numerar ale „Rosneft” acoperă mai puțin de jumătate din datoriile acumulate – la sfârșitul anului, compania avea 790 de miliarde de ruble în conturi și active financiare pe termen scurt de 906 miliarde de ruble.

Practic, datoriile „Rosneft” au crescut tot timpul de când există compania (13 ani), însumând o majorare de 35 de ori, notează ziarul.

În ciuda deteriorării tuturor indicatorilor financiari, conducerea companiei își majorează valoarea primelor de succes încasate de la an la an. Luând în considerare salariile și „alte plăți”, 17 manageri de top, care sunt membri ai consiliului de administrație, au primit în 2016 un total 3,696 miliarde de ruble (64 milioane de dolari).

„Rosneft” este lider la capitolul generozitate fata de conducere, depășind „Sberbank” (3,6 miliarde de ruble), „Gazprom” (2,45 miliarde de ruble) și Căile Ferate Ruse (2,3 miliarde ruble).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...