TV7 va trece printr-o reorganizare. Va avea un nou proprietar, iar grila de emisie se va schimba

declara-ia-postului-de-televiziune-tv7-in-legatura-cu-sistarea-transmisiunii-prin-satelit-2
Foto: TV7.md

Postul de televiziune TV7 va trece printr-o etapă de reorganizare, în cadrul căreia un alt proprietar va deține pachetul majoritar de acțiuni, iar grila de emisie se va schimba esențial.

Despre reorganizarea TV7 a informat miercuri, 22 februarie, deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, într-un briefing de presă, în cadrul căruia a declarat că își depune mandatul de deputat și se retrage din partid în legătură cu faptul că se va implica într-un proiect european, incompatibil cu activitatea sa politică. „Pe 9 februarie, la Bruxelles, a avut loc ședința Fundației European Endowment For Democracy. Și la această ședință a fost prezentat un proiect, pregătit de un grup de jurnaliști, care prevede reforma profundă a postului de televiziune TV7”, a menționat Chiril Lucinschi.

Ex-deputatul și-a explicat gestul de a renunța la politică prin faptul că „nu vreau să prejudiciez imaginea și nu vreau să fie niște insinuări, interpretări greșite”, deoarece „va fi o activitate incompatibilă cu statutul meu de politician”.

Directoarea TV 7, Cristina Guțu, a confirmat pentru Media Azi că în prezent se discută cu mai muți jurnaliști, care ar urma să facă parte din asociație, dar nu a dorit să dea nume concrete, atât timp cât lucrurile sunt la nivel de discuții. Cu referire la modul în care va fi reorganizat postul, ea a specificat: „Va exista și o modificare de grilă – planificăm mai multe emisiuni proprii, atât politice, de analize, cât și divertisment. Concomitent vom reface și echipa de creație, prevedem apariția la ecran a unor fețe noi. Mijloacele obținute de la Fundația European Endowment For Democracy acoperă doar parțial costurile postului tv. Deci, oricum TV7 va rămâne la autofinanțare după expirarea grantului. Așa că, vom fi un post generalist, deoarece mizăm și pe venituri din publicitate”. Potrivit directoarei Cristina Guțu, plecarea din politică a lui Chiril Lucinschi este „un gest generos, pentru ca acest proiect să poată fi realizat”.

Am discutat cu copiii mei, Petru și Alexandra, care actualmente sunt  fondatorii postului TV7, și am convenit de comun acord și noi să contribuim la implementarea acestui proiect și am  luat decizia de a ceda 75% din acțiunile postului de televiziune TV 7 acestei asociații de jurnaliști”, a mai declarat în cadrul briefing-ului Chiril Lucinschi.

Precizăm că până în prezent proprietarii postului, Alexandra Lucinschi și Petru Lucinschi, dețineau 100 de procente acțiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente