(video) Poliția a reținut trei tineri din Orhei pentru furturi din locuințe. Riscă până la 12 ani de închisoare

main_politia

Trei persoane cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, membri ai unui grup infracțional, originari din raionul Orhei, sunt cercetați pentru furturi din locuințe. Aceștia au fost condamnați anterior, pentru infracțiuni similare.

Astfel, ofițerii de investigații au stabilit că membrii grupului erau dirijaţi de lideri criminali care la moment, îşi ispășesc pedeapsa în instituțiile penitenciare din ţară. Suspecții activau pe timp de zi pe teritoriul raionului Strășeni, având fiecare în parte roluri bine determinate și sustrăgând din locuințe lucruri de preț și mijloace financiare. După comiterea infracțiunilor, o bună parte din bani şi bunurile de preţ dobândite în urma activității criminale, le distribuiau în visteria criminală.

Figuranții sunt monitorizați timp de o lună, fiind suspectați pentru un şir de infracțiuni din locuințe, una din ele este un furt în proporții deosebit de mari din satul Vorniceni, raionul Străşeni.

În urma perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine, au fost ridicate mai multe bunuri şi obiecte ce au servit la comiterea crimelor şi anume: telefoane mobile, haine şi încălţăminte, precum şi alte obiecte care prezintă interes pentru organul de urmărire penală pentru înaintarea învinuirilor.

Un membru al grupului a fost arestat pentru 30 de zile, ceilalți doi fiind cercetați în libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 până la 12 ani.

La moment, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor membri activi ai grupării, totodată se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente