Trafic cu cocaină la graniţa franco-spaniolă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vameşii francezi au confiscat miercuri peste 11 kilograme de cocaină, cu o valoare de piaţă estimată la 850.000 de euro, la graniţa franco-spaniolă, iar doi traficanţi, despre care se crede că sunt cetăţeni spanioli, au fost arestaţi, relatează joi portalul francez 20minutes, potrivit agerpres.

Capturarea celor 11,2 kg de cocaină a avut loc în timp ce vameşii controlau un vehicul suspect la punctul vamal Biriatou, la graniţa franco-spaniolă.

Cei doi ocupanţi ai vehiculului, doi cetăţeni spanioli în vârstă de 44 şi respectiv 45 de ani, au fost arestaţi în timp ce se duceau în Spania.

Drogurile erau plasate într-o ascunzătoare amenajată, care avea o uşă care se deschidea cu ajutorul unei telecomenzi. Procurorul din Bayonne, Samuel Vuelta Simon, a deschis o anchetă judiciară pentru „deţinere, transport şi import de droguri”.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, drogurile ar putea proveni din Olanda şi aveau ca destinaţie Spania. Cei doi suspecţi au fost prezentaţi miercuri unui judecător de instrucţie în vederea audierilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...