Personalul armatei germane se va extinde la aproape 200.000 de militari până în 2024

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata germană (Bundeswehr) are în plan să-şi extindă numărul de militari profesionişti la 198.000 la orizontul lui 2024, din cauza creşterii solicitărilor cu care se confruntă, potrivit unui comunicat difuzat marţi de Ministerul german al Apărării, relatează DPA. Armata germană avea 178.000 de militari la sfârşitul lunii ianuarie.

Planul prevede de asemenea ca numărul angajaţilor civili să ajungă la peste 61.000. „Bundeswehr-ul este supus unor solicitări fără precedent”, a declarat ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen. Personalul Bundeswehr-ului a fost redus ca număr de la sfârşitul Războiului Rece, dar ministerul a anunţat în 2016 o încetare a acestei politici. Planurile s-ar putea dovedi însă foarte controversate, în condiţiile în care o dezbatere privind creşterea angajamentelor militare ale Germaniei provoacă deja tensiuni în ţară, notează DPA, anunţă Agerpres.

Noua administraţie americană condusă de Donald Trump a cerut ca partenerii din NATO să-şi majoreze contribuţiile financiare, Washingtonul ameninţând că, în caz contrar, că îşi va „modera” angajamentele în domeniul apărării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...