Peste 130 de blocuri din capitală vor beneficia de sisteme noi de termoficare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste o sută de blocuri locative și peste 30 de clădiri administrative din capitală vor beneficia de sisteme noi de termoficare. Astfel, locatarii vor putea economisi până la 30 la sută din plata de la factură.

Modernizarea distribuţiei energiei termice va permite locatarilor să dispună de propriul contor, să se conecteze sau să se deconecteze de la căldură individual, fără a depinde de vecini sau asociația de locatari, să își regleze singuri temperatura dorită în încăpere, în funcție de necesitate.

Lucrările vor fi desfășurate în cadrul unui proiect finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și vor fi încheiate până la începerea sezonului de încălzire 2017. Potrivit Termoelectrica, proiectul a fost deja implementat într-un bloc din strada Pandurilor din capitală, iar consumatorii au văzut şi primele rezultate, locatarii înregistrând economii de circa 30 la sută la facturi. Mai mult, trei apartamente, care anterior aveau centrale individuale pe gaz, au renunțat la încălzirea autonomă în favoarea celei centralizate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...