(DOC) Epopeea şefiei „Apă-Canal”: Procuratura Anticorupție cere suspendarea din funcție a lui Constantin Becciev

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La o zi după ce magistrații de la Judecătoria Râșcani l-au restabilit pe fostul director al „Apă-Canal Chișinău”, Constantin Becciev, în funcţie, Procuratura Anticorupție cere suspendarea acestuia.

Anunţul despre cererea Procuraturii Anticorupţie a fost făcut de Veronica Herța, fostă şefă a Direcției generale finanțe a Primăriei Chișinău, care a fost aleasă director al SA Apă-Canal, la începutul lunii septembrie 2016.

Solicitarea Procuraturii vine după ce astăzi Becciev a semnat un ordin de restabilire a sa în funcție de director al întreprinderii „Apă-Canal”, prin rechemarea sa „din concediul de odihnă”.

„În timp ce d-ul Becciev „elabora” ordinul, de la Procuratura Anticorupție am primit solicitarea de suspendare a sa din funcție”, susține Veronica Herța, pe o rețea de socializare.

Fostul director al „Apă-Canal Chișinău”, Constantin Becciev, a fost restabilit în funcție la 20 februarie de către magistrații de la Judecătoria Râșcani.

Amintim că Becciev a fost demis din funcție la începutul lunii septembrie 2016, după ce actualul director al întreprinderii, Veronica Herța, a scos la iveală faptul că funcționarul și-a cumpărat mobilier de lux în birou, o mașină costisitoare și făcea achiziții de utilaje pentru „Apă-Canal Chișinău” printr-un intermediar la prețuri de cel puțin două ori mai mari decât o făcea direct, acum câțiva ani, de la producător.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...