Formația HARMASAR, câștigătoarea POT Music 2015, își va promova albumul de debut în cadrul unui turneu în România

harmasar3

Tinerii moldoveni din formația Pagan/Folk Metal, Harmasar, vor face în luna Martie un mic turneu de lansare a albumului de debut „Din Pământ”.

Albumul „Din Pământ” a luat locul doi după votul publicului la „Metalhead Awards 2016” la categoria „Best Romanian Metal Album 2016”, scrie bestial.ro.

În 2015, formația Harmasar a câștigat prima ediție a proiectului muzical POT Music, care vine să descopere noile talente din Republica Moldova.

Harmasar  este una din formațiile îndrăgite de public la genul Pagan/Folk Metal alături de Bucovina, Dirty Shirt, E-an-na, God, An Theos, etc.

Stilul trupei Harmasar este plin de energie, fiind influențat foarte mult de muzica unor trupe ca Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Amon Amarth, Arkona sau Bucovina. De asemenea, ca orice trupa bună de folk metal – istoria, miturile, legendele și folclorul țării lor servesc drept surse de inspirație în ceea ce privește muzica și versurile.

Photo Credit: die Ratte Photography
Photo Credit: die Ratte Photography

Prestațiile trupei Harmasar sunt extrem de pitorești, deoarece au un sunet și o prezență scenică aparte. Prezența carismatică a vocalului trupei, Max Miller, care devine uneori de-a dreptul hipnotică, trilurile incredibile scoase la tot pasul de către naistul Pavel Ungureanu, care înlocuiesc cu succes solo-urile de chitară, sau costumele de pastori pe care le poartă băieții din Harmasar, sunt doar o parte din lucrurile care au stârnit deja interesul ascultătorilor acestui gen de muzică.

Harmasar are un set de piese originale de inspirație istorică, cum ar fi „Vaslui 1475”, “Națiunea” sau “Daoi”, dar și versiuni proprii pentru piese ca „Ciuleandra” sau „Băsmăluța”, ocazional interpretând versiuni cover ale unor piese foarte cunoscute și îndrăgite, cum ar fi „Andrei Popa” a lui Pheonix sau „Mestecanis”, piesă a trupei Bucovina.

Detalii despre turneul din luna martie:

harmasar1

#1. Joi 2 Martie, Iași, „Rocknrolla Pub”
#2. Vineri 3 Martie, Timiloara, „Manufactura Handmade Cafe” ( + Riot Monk)
#3. Sâmbăta 4 Martie, Cluj-Napoca, „Hard Club” ( + Riot Monk)
#4. Duminică 5 Martie, Târgu-Mureș, „Jazz & Blues Club” ( + Riot Monk + The Wax Road)
#5. Joi 9 Martie, București, „Fabrica” (+ Vrani Volosa + Reflections)

Cine face parte din formația Harmasar:

#. Maxim Miller – vocal, chitară
#. Daniel Bozu – chitară
#. Stefan Galca – chitară bas
#. Pavel Ungureanu – nai, fluier
#. Mircea Grosul – tobe

Albumul este disponibil acum online via Amazon, Bandcamp, și Spotify si pe CD direct de la formație la concertele lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente