Dodon a mai vorbit despre această intenţie în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu Vladimir Putin la Moscova, iar după aceasta presa rusă a titrat - Preşedintele decorativ al Republicii Moldova mimează „integrarea euroasiatică”

În cadrul unui briefing susţinut după întrevederea cu Filip şi Candu, Dodon a precizat că Acordul cu Uniunea Euroasiatică urmează să fie semnat pe 3 sau pe 4 aprilie şi că acesta nu contravine altor acorduri la care Moldova este parte.

Nici preşedintele Parlamentului şi nici premierul nu au comentat cumva această intenţie a şefului statului.  Andrian Candu a precizat că a primit un model de document privind acordul cu Uniunea Euroasiatică şi că urmează să-l examineze.

Igor Dodon i-a mai anunţat pe cei doi oficiali că intenţionează să vină în Parlament cu o iniţiativă de modificare a Constituţiei pentru sporirea prerogativelor preşedintelui în ceea ce priveşte declanşarea alegerilor anticipate. În cazul în care această propunere nu va fi susţinută de Parlament, acesta a menţionat că va iniţia un referendum.

În context, Andrian Candu a menţionat că alegerile anticipate sunt inoportune în condiţiile în care este deja jumătate de termen al actualului Parlament şi că Republica Moldova are nevoie de „stabilitate”.

Dodon, Candu şi Filip au menţionat că nu au ajuns la un consens nici în ceea ce priveşte beneficiile Acordului de Asociere cu UE sau necesitatea deschiderii unui oficiu NATO la Chişinău.

„Am constatat faptul că avem poziţii diametral opuse pe unele chestiuni de principiu, însă suntem datori, ca demnitari, să identificăm şi unele soluţii de ordin social, în beneficiul cetăţenilor”, a conchis Igor Dodon.