(doc) Cauți un job? Peste opt mii de locuri vacante pe piața muncii din Moldova

zetayarwood.com_-1080×810

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 21.02.2017 erau în evidenţă 8005 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri vacante sunt în Chișinău peste trei mii de posturi, urmează Bălți cu 476, Florești cu 374 și Orhei cu 275, pe când cele mai puține oferte sunt în Edineț – 12 la număr.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2225 locuri de muncă vacante, constituind cca 28% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt în domeniul sănătății unde se caută asistenți medicali, medici specialiști, farmaciști ș.a. Al doilea domeniu cu cele mai multe posturi vacante este cel economic, urmat de consultați în diferite ramuri și inspectori.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 5780 locuri de muncă, ce constituie 72% din numărul total de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi peste două mii sunt disponibile în industria textilă și confecții, urmat de întreprinderi industriale.

De asemenea, sunt locuri de muncă și pentru muncitori necalificați: paznică, dădacă, muncitori auxiliari, bucătari sau hamali.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente