"Plec de la principiul că instituţiile creditoare au acum o poziţie comună şi că am făcut suficiente progrese pentru ca o misiune tehnică să revină la Atena pentru a ajunge la un rezultat definitiv", a declarat Wolfgang Schaeuble la sosirea sa la reuniunea cu omologii săi din zona euro.

Anterior, însă, Juerg Weissgerber, purtătorul de cuvânt al lui Wolfgang Schaeuble, a declarat că oficialul german nu se aşteaptă ca miniştrii de Finanţe din zona euro să ajungă luni la un acord final cu privire la Grecia. "Nu ne aşteptăm ca la reuniunea Eurogrupului să se ajungă la un acord final ci mai degrabă la o evaluare a raportului privind progresele realizate. Cu aceste aşteptări, ministrul a plecat spre Bruxelles", a declarat Juerg Weissgerber, purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe.

Revizuirea programului de asistenţă convenit de Grecia şi creditorii săi din zona euro a fost afectată de numeroase întârzieri şi dispute între autorităţile de la Atena, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Lipsa unui acord cu privire la ţintele fiscale impuse Greciei, restructurarea datoriilor şi reformele promise de oficialii de la Atena au dat naştere la îngrijorări că Europa ar putea trece printr-o nouă criză financiară.