Igor Dodon adună la Chişinău 100 de experţi care vor discuta despre statalitatea Moldovei

Preşedintele Igor Dodon a anunţat luni, 20 februarie, că sub patronajul său la Chișinău se va desfăşura Conferința științifică internațională ”Statalitatea Moldovei:continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”. Evenimentul va avea loc la 24 şi 25 martie şi va întruni circa o sută de experţi din 11 state.

Potrivit preşedintelui, în cadrul conferinței vor fi discutate subiecte precum: abordarea istorică a continuității statului moldovenesc, dezvoltarea socio-economică a Moldovei în diferite perioade istorice, teoria apariției statului și dreptului prin prisma țărilor reprezentate la eveniment, ș.a.

“La eveniment așteptăm experți, reprezentanți ai lumii academice și universitare, ai societății civile, partidelor politice din țară și de peste hotare. Deja avem confirmarea participării a peste 100 de persoane la eveniment,din Republica Moldova și alte 11 state printre care Italia, Franța, Germania, România, Ucraina, Federația Rusă, etc”, a adăugat Igor Dodon.

Reamintim: pe 2 februarie preşedintele Igor Dodon a venit astăzi cu o nouă iniţiativă: ca data de 2 februarie să fie inclusă în lista sărbătorilor oficiale ale Republicii Moldova drept „Ziua Statalității Ţării Moldovei”. Totodată, șeful statului a propus ca drapelul roșu cu cap de bou să fie instituit prin lege drept „Drapelul Istoric al Moldovei”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.