(video) Trei lecții de viață și afaceri de la tânărul miliardar și fondatorul Snapchat, Evan Spiegel

the-fabulous-life-of-evan-spiegel-ceo-of-billion-dollar-startup-snapchat

Evan Spiegel, fondatorul de 26 de ani al Snapchat (acum Snap) a reușit să construiască una dintre cele mai populare aplicații de pe piață și e cunoscut pentru că a refuzat o ofertă de 3 miliarde de dolari de la Facebook. Filosofia sa se bazează pe câteva lucruri de bază pe care le-a expus studenților de la University of Southern California.

Spre deosebire de Elon Musk sau Bill Gates, Evan Spiegel nu e un mare cititor. E tipul de antreprenor format de la o vârstă fragedă, care a dat totul pentru business-ul său. Snap se pregătește să se lanseze pe bursă și, deși startup-ul său nu e profitabil încă, Spiegel rămâne un exemplu pentru antreprenorii din toată lumea. Iată ce a avut el de spus, scrie start-up.ro.

Îmbrățișează-ți diferențele

Spiegel nu a terminat Universitatea Stanford. A participat la ceremonia de absolvire, dar mai avea nevoie de câteva credite pentru a încheia situația. S-a simțit prost și rușinat de eșecul său. “Să te conformezi e atât de natural încât uităm cât de puternic e sentimentul acesta. Vrem să fim acceptați de ceilalți, vrem să fim parte a unui grup. E în biologia noastră. Dar suntem oameni atunci când ascultăm șoaptele sufletului nostru și ascultăm de noi, fără să fim trași într-o direcție greșită”, a a spus Spiegel.

Onorează-i pe cei care vin după tine

Spiegel crede că noi construim fundația pentru cei care vin după noi, care se inspiră din ideile noastre. El crede că trebuie să recunoaștem cu umilință că ceea ce facem este doar pentru cei care vin, să avem umilitatea de a crede că nu facem un lucru doar pentru noi. Practic, ideea de bază că ceea ce vom face va fi șters și înlocuit de cei care vin după noi. De altfel, ideea aceasta a stat și la baza Snapchat, care a pornit ca un serviciu de mesagerie unde mesajele se autodistrugeau după o anumită perioadă. Nimic nu rămâne, totul e doar o fundație.

Creează ceva pe care nu vrei să-l vinzi

Si chiar dacă vinzi, nu lăsa acel moment să fie finalul creativității tale. “Sunt întrebat deseori de ce nu mi-am vândut afacerea. Nici măcar nu face bani, se duce de râpă. Ai putea să fii pe o barcă acum. Ce-i cu tine?”, a spus Spiegel.

Spiegel consideră că ceea ce faci nu va fi suficient de bun, la un moment dat, pentru cineva, dar nu ar trebui să lași dubiile să te doboare. Găsește ceva important, găsește ceva pe care-l iubești.

Poți urmări discursul integral în videoclipul de mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente