Rusia se declară dezamăgită de discursul vicepreședintelui american

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia este ”dezamăgită” de comentariile vicepreședintelui american Mike Pence referitoare la aplicarea de către Moscova a acordului de pace în estul Ucrainei, a declarat sâmbătă un înalt oficial rus, citat de agenția DPA.

Konstantin Kosacev, președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri externe a Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), a afirmat că declarațiile lui Mike Pence la Conferința pentru Securitate de la Munchen (Germania) ”dau vina fără echivoc” pe Rusia pentru violențele din estul Ucrainei.

Într-o postare pe Facebook, Kosacev sugerează că există o contradicție când Washingtonul vorbește despre ”disponibilitatea sa de a stabili relații cu Rusia”, denunțând în același timp Moscova că nu depune eforturi suficiente pentru încheierea conflictului ce durează de trei ani.

Vicepreşedintele Statelor Unite a reiterat apelul adresat statelor membre NATO de a suplimenta contribuţiile pentru apărarea comună.

Pence a cerut Rusiei să contribuie la detensionarea conflictului din estul Ucrainei şi să aplice în totalitate Acordul Minsk.

„Trebuie să ştiţi acest lucru: Statele Unite vor continua să tragă Rusia la răspundere, chiar dacă suntem în căutarea unor poziţii comune pe care preşedintele Donald Trump crede că le putem găsi”, a subliniat Michael Pence, citat de site-ul agenţiei Reuters.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...