“Lecţia de educaţie civică” la București: 500 de părinți și copii continuă să protesteze

În jur de 500 de părinţi, bunici şi copii s-au adunat în Piaţa Victoriei, pentru a participa la un protest antiguvernamental. Acţiunea a fost organizată pe Facobook şi se numeşte “Educație pentru democrație – Lecţia de educaţie civică”.

Părinții au venit cu prichindei de toate vârstele: de la câteva luni la 6-7 anișori. Cei mai mulți se plimbă prin mijlocul pieţei cu tricicletele, desenează cu cretă colorată pe asfalt sau se joacă cu baloane de săpun. Părinții afirmă că au ieșit pentru a arăta guvernanților că cetățenii rămân cu ochii pe ei, chiar și într-o zi însorită de iarnă. Adulții au adus biscuiți, mere, cretă și baloare de săpun pentru copii – toate gratis.

“Consider că avem ca şi părinţi un drept dar în primul rând o obligaţie: de a îi educa. Educaţia civică s-a dovedit zilele astea extrem de importantă şi asta ne-a determinat să ieşim astăzi în piaţa, să ne jucăm. Copilul a venit să se joace. Peste 10-15 ani va înţelege şi continuarea”, a declarat pentru mediafax.ro un părinte care şi-a adus copilul la protest.

Protestul copiilor se va încheia în jurul orei 16.00.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.