O cetăţeancă a Germaniei şi doi moldoveni, reţinuţi la Leuşeni: au încercat să scoată din ţară un bebeluş de 12 zile!

Poliţiştii de frontieră au reţinut trei persoane, doi moldoveni cu dubla cetăţenie a Moldovei şi României şi o cetăţeancă a Germaniei, care au încercat să scoată ilegal din ţară un copil de doar 12 zile. Cazul a avut loc miercuri, în jurul orei 14:30, la punctul de trecere a frontierei Leuşeni.

Aici s-au prezentat trei persoane, doi bărbați cu dubla cetăţenie a R. Moldova și României, şi o cetăţeancă a Germaniei, care aveau cu ei un copil născut în data de 3 februarie curent.

Persoanele au prezentat, adăugător documentelor de călătorie pentru copil, și procura eliberată de un notar din Bălți, în care tatăl bebelușului exprima consimțământul pentru ca cetățeana Germaniei să-l însoțească la odihnă, începând cu data de 10 martie curent.

Polițiștilor de frontieră li s-a părut suspect faptul că un copil de 12 zile este legitimat cu un pașaport eliberat cu cinci zile în urmă și însoțit de o persoană straină cu scop de “odihnă”. Din informațiile deținute, femeia a intrat în R. Moldova la data de 25 ianuarie 2017.

Mai mult, s-a aflat că, anterior, tatăl bebelușului a fost certat cu legea, fiind deținut în penitenciar pentru tâlhărie. Acesta mai are alți trei copii.

În cel mai scurt timp, copilul va fi adus în Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare a Copiilor de vârsta fragedă.

Cazul este cercetat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată, un echipaj special al Poliției de Frontieră s-a deplasat în mun. Bălți, în vederea verificării și reținerii părinților bebelușului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.