Un oficial american susţine că agenţii nord-coreeni sunt vinovaţi de asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-un

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un oficial american a susţinut că agenţii nord-coreeni sunt responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului Kim Jong-un, care a decedat pe aeroportul din Kuala Lumpur. Martorii au relatat că două femei l-au atacat cu ace otrăvite pe Kim Jong Nam, scrie Reuters.

Autorităţile Statelor Unite nu au determinat până în acest moment cauza morţii lui Kim Jong Nam.

Între timp, presa sud-coreeană a transmis că fratele vitreg al dictatorului a fost atacat pe aeroport de două femei, care ar putea să fie agente ale regimului de la Phenian.

Cele două atacatoare nu au fost până în acest moment capturate de către poliţiştii din Kuala Lumpur.

”Nu ştim dacă este vorba despre o bucată de material sau despre ace, recepţionista a spus că cineva l-a apucat de faţă, iar apoi a început să se simtă ameţit”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Malaysia.

În 2001, Kim Jong Nam a fost reţinut pe un aeroport japonez după pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau şi China.

Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.

Kim Jong Nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong Il din cauza interesului arătat pentru Occident.

Malaysia continuă să aibă relaţii apropiate cu regimul de la Phenian.

De asemenea, nord-coreeni pot călători fără vize în Malaysia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...