Alegeri în Europa: Juncker le cere candidaţilor să nu îi copieze pe populişti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le-a cerut luni, la Bruxelles, candidaţilor la alegerile naţionale din acest an din Franţa şi Olanda „să nu repete” mesajele populiştilor, relatează France Presse. „Dacă vreţi ca populismul să dispară, nu repetaţi aceleaşi mesaje”, a spus Juncker într-o conferinţă de presă.

„Nu încercaţi să nuanţaţi punctele lor de vedere”, a insistat el. El a fost întrebat despre ascensiunea unor candidaţi de extremă-dreapta în sondaje în perspectiva alegerilor din primăvară din Franţa şi Olanda, în cadrul unei întrevederi cu cancelarul şi, respectiv, preşedintele Austriei, Christian Kern şi Alexander Van der Bellen, conform Agerpres.

Van der Bellen, ecologist liberal, a fost ales şef al statului în decembrie anul trecut după ce l-a învins pe candidatul extremei-drepte în al doilea tur, în urma unei campanii extrem de disputate şi urmărite de restul UE.

„Campania din 2016 a arătat că se poate câştiga împotriva populismului de dreapta (…) Acest lucru trebuie ţinut minte de toţii colegii mei din UE, în special din Franţa şi Olanda”, a spus austriacul. „Încercaţi să îi ţineţi pe tineri alături de voi”, a mai spus el, încurajând la folosirea reţelelor de socializare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...