Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Dodon despre foștii…

Ce spune Dodon despre foștii săi colegi socialiști

Igor Dodon, președintele R. Moldova, fost lider al Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), și-a felicitat foștii colegi pentru semnarea acordului de cooperare între PSRM și Partidul politic „Rusia Unită”.

Mă bucur pentru succesul foștilor colegi socialiști. Urmează să fie semnate astfel de acorduri cu Turcia și China”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Menționăm că astăzi, 13 februarie, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu liderul Partidului politic „Rusia Unită”, Dmitri Medvedev. În cadrul întrevederii, părțile au convenit asupra semnării unui acord de cooperare.

„Faptul, că partidul care se află la conducere în Rusia este gata să semneze un acord de cooperare cu PSRM, vorbeşte despre importanţa pe care Rusia o acordă relaţiilor cu Republica Moldova”, a declarat Greceanîi.

Acordul dintre PSRM şi „Rusia-Unită” va fi semnat în viitorul apropiat. Totodată, liderii celor două partide au convenit să intensifice cooperarea inter-regională între raioanele Moldovei şi regiunile Federaţiei Ruse. De asemenea, părţile au ajuns la o înţelegere prin care mai mult de 100 de reprezentanţi ai PSRM, parlamentari, președinți de raioane, primari ai satelor şi consilieri socialiști vor face schimb de experienţă cu structuri similare ale „Rusiei Unite”, pe parcursul anului curent.

Zinaida Greceanîi a declarat că partidul Socialiştilor din R. Moldova pledează  consecvent pentru un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă. În acest sens, aceste două partide au foarte multe în comun.

Partidul nostru are foarte multe în comun cu formațiunea „Rusia Unită”. În primul rând, avem o abordare comună a proceselor de integrare în spaţiul post-sovietic. PSRM susţine în mod constant aderarea R. Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică şi dezvoltarea sistematică a acestei organizaţii internaţionale. Noi susţinem iniţiativa preşedintelui R. Moldova, Igor Dodon de a obţine statutul de observator al EEA”, a declarat Zinaida Greceanîi.

„PSRM vrea să aibă același statut ca și PD, când democrații, la 16 septembrie 2010, au semnat la Moscova acordul de cooperare cu Consiliul Suprem al Partidului „Rusia Unită”. Astfel, socilaiștii încearcă să arate că ei s-au ridicat la înălțimea Partidului Democrat. Acum, avem deja două partide care au un acord de cooperare cu Rusia”, susține Igor Boțan, analist politic.

Potrivit lui, Zinaida Greceanîii se bucură de încrederea liderilor din Federația Rusă. „Aproape de fiecare dată, când Igor Ddon pleca la Moscova, pleca în compania Zinaidei Greceanîii. Probabil ea este persoana de încredere acolo, iar Dodon mai puțin. Deși vedem că Dodon depune eforturi ca să îndreptățească așteptările cercurilor politice din Rusia, cel puțin la Bruxelles a fost consecvent, mai mult sau mai puțin a repetat lucrurile care le-a spus și la Moscova”, adaugă Boțan.