Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Dmitri Medvedev: PSRM va semna un acord de colaborare cu Partidul Rusia Unită

Preşedintele PSRM Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu preşedintele Partidului Rusia Unită, premierul rus Dmitri Medvedev. În cadrul întrevederii, părțile au convenit asupra semnării unui acord de cooperare, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

„Partidul nostru are foarte multe în comun cu formațiunea Rusia Unită. În primul rând, avem o abordare comună a proceselor de integrare în spaţiul post-sovietic. PSRM susţine în mod constant aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică şi dezvoltarea sistematică a acestei organizaţii internaţionale. Noi susţinem iniţiativa preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon de a obţine statutul de observator al EEA”,  a declarat Zinaida Greceanîi.

Acordul dintre PSRM şi Rusia-Unită va fi semnat în viitorul apropiat. Totodată, liderii celor două partide au convenit să intensifice cooperarea inter-regională între raioanele Moldovei şi regiunile Federaţiei Ruse.

De asemenea, părţile au ajuns la o înţelegere prin care mai mult de 100 de reprezentanţi ai PSRM, parlamentari, președinți de raioane, primari ai satelor şi consilieri socialiști vor face schimb de experienţă cu structuri similare ale Rusiei Unite, pe parcursul anului curent.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.