Premierul Filip a uitat de conflictul din Transnistria şi propune Ucrainei ajutor pentru rezolvarea războiului din Donbas

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi Republica Moldova încearcă să rezolve conflictul transnistrean de mai bine de 25 de ani fără succes, prim-ministrul Pavel Filip le spune oficialilor ucraineni că autorităţile de la Chişinău sunt gata să ofere sprijin pentru rezolvarea conflictului armat din Donbas.

Aflat într-o vizită oficială în capitala Ucrainei, premierul a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean Vladimir Groisman, căruia i-a dat asigurări că Republica Moldova va sprijini Ucraina în soluţionarea conflictului armat din estul separatist.

„Am discutat și despre reglementarea conflictului transnistrean. Aici avem disponibilitatea Kievului pentru negocierile în formatul 5+2. Totodată, corpurile diplomatice din Ucraina pot avea sprijinul Republicii Moldova în rezolvarea conflictului din Donbas”, a declarat Filip, în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev.

Printre principalele subiecte de pe agenda discuțiilor se află relațiile economice bilaterale, protejarea mediului pe râul Nistru și rezolvarea conflictului transnistrean. În context, Premierul Pavel Filip a declarat că autorităţile de la Chişinău sunt deschise pentru un dialog constructiv şi dinamizarea parteneriatului dintre cele două state.

Amintim că, astăzi, prim-ministrul Pavel Filip efectuează prima sa vizită oficială la Kiev, Ucraina, aceasta fiind şi prima deplasare de lucru peste hotarele ţării din acest an, marcând importanţa acordată relaţiei bilaterale Chişinău-Kiev.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...