Donald Trump apără expulzarea de imigranţi ilegali „infractori”, amintind că a fost o promisiune de campanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele american Donald Trump a apărat duminică primele expulzări de imigranţi ilegali din timpul mandatului său, care au provocat proteste din partea stângii şi a comunităţilor de imigranţi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Represiunea împotriva imigranţilor clandestini infractori nu este decât aplicarea promisiunii mele din campanie”, a scris Trump de Twitter. „Membri ai unor bande, traficanţi de droguri şi alţii sunt pe cale să fie expulzaţi!”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, mai multe sute de imigranţi fără acte legale au fost arestaţi şi expulzaţi în mai multe operaţiuni simultane desfăşurate de ICE (Immigration and Customs Enforcement), agenţia federală vamală şi de imigraţie, mai ales în oraşele Los Angeles, New York, Chicago şi Austin (Texas).

Autorităţile federale nu au comunicat numărul exact al arestărilor, însă numeroşi aleşi democraţi au solicitat un bilanţ, temându-se că acestea au vizat şi imigranţi ilegali fără cazier judiciar.

Duminică, un consilier de la Casa Albă a afirmat că operaţiunile întreprinse săptămâna trecută au fost mai ample decât cele purtate de administraţia Obama sub denumirea ‘Operation Cross Check’.

„Este adevărat că operaţiunile Cross Check se desfăşoară în fiecare an. În acest an, am luat măsuri noi şi mai importante pentru a-i expulza pe străinii delincvenţi”, a declarat Stephen Miller, consilier al lui Donald Trump, la canalul Fox News.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...