Actualitate

Ce beneficii are consumul de miere cu unt

Miere şi unt pentru calciu
Combinarea acestor ingrediente va ajută la fixarea calciului în organism, susţin mai mulţi medici. Calciul are un rol fundamental mai ales în structura osoasă. Lipsa calciului poate slabi oasele până la rupere şi chiar muşchii. Acţiunea asupra ritmului cardiac sau asupra controlului greutăţii este determinată tot de prezenţa calciului în organism.

O felie de pâine cu unt şi miere dimineaţă, împreună cu un ceai caldm îţi vor proteja oasele toată ziua! Specialiştii în medicină naturistă susţin că prin consumarea acestor două alimente vei preveni bolile osoase. Aceştia recomandă introducerea în dietă zilnică a celor două alimente pentru energizare, refacerea structurii osoase şi a cartilajelor.

Doctorul Nic. N. Mihăilescu susţine că produsele alimentare bogate în calciu vitregesc corpul uman de vitamine esenţiale. Tocmai de aceea, combinaţia miere-unt este mai eficientă.

Atenţie! Nu este recomandat să exageraţi cu cantităţile, chiar dacă mierea are un gust delicios. 100 de grame din fiecare aliment sunt suficiente pentru a preveni bolile cauzate de lipsa de calciu, mai spune doctorul, scrie secretele.com.

Această reţeta este bună atât pentru copii (de la 6 luni la 3 ani – câte o linguriţă pe zi) cât şi pentru adulţi (de la 2 la 5 linguriţe pe zi).

Remediul este contraindicat persoanelor diabetice, gravidelor, persoanelor care au probleme cu ficatul, cu rinichii sau obezilor.

Proprietăţile mierii de albine asupra organismului
Mierea de albine este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Conţine substanţă propolis, denumită penicilină din miere. Mierea este consumată pentru tratarea infecţiilor cu viruşi printre care streptococul auriu şi E.coli.

Totodată, mierea ajută la menţinerea echilibrului endocrin şi tratează inflamatiile. Întârzie apariţia menopauzei şi previne formarea tumorilor canceroase dacă este consumată în limite normale.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *