Actualitate

Numeri caloriile consumate când încerci să slăbeşti? Află de ce nu este mereu o metodă bună

Numeri caloriile când încerci să slăbeşti? Este posibil să nu funcţioneze această metodă
Nu ţii cont de ceea ce are nevoie corpul tău. Când încerci să slăbeşti şi numeri caloriile, este posibil să nu mai ţii cont de ceea ce are nevoie corpul tău. Îţi va da de înţeles când este nevoie să manaci. Dar, dacă ţii cont de caloriile pe care trebuie să le consumi, este posibil să îţi faci un plan alimentar nepotrivit. Astfel, vei mânca atunci când nu îţi este foame sau mai mult decât ar trebui pentru a te asigura că respecţi regulă legată de caloriile consumate.

Nu îţi rezolvi problemele legate de mâncatul din motive emoţionale. Dacă, de exemplu, mănânci când eşti stresată, atunci ia măsuri. Desigur, la început vei înlocui alimentele bogate în calorii cu unele ce au un aport caloric mai mic. Însă, la finalul dietei, vei începe, probabil, să le consumi din nou pe cele nepotrivite. De aceea este mai important să afli care sunt motivele pentru care mănânci chiar dacă nu îţi este foame. Şi, în astfel de cazuri, poţi îndepărta stresul prin alte metode. Poţi face o baie, poţi viziona un film, poţi face sport etc.

Legătură dintre sport şi calorii
Te vei simţi vinovată dacă mănânci unele alimente. Ştii că unele mâncăruri sunt mult mai bogate în calorii, aşa că renunţi la ele definitiv. Numai că, dacă sunt preferatele tale, va fi greu să renunţi la ele. O vei face, totuşi, pentru a slabi. Însă, în momentul în care le vei consumă din nou, chiar dacă rareori, te vei simţi vinovată după aceea. Ideea este să manaci cu măsură, iar porţiile să fie mai mici.

Vei vedea sportul că pe o pedeapsa. Sportul te ajută să slăbeşti. Are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Însă, când vei simţi că ai mâncat mai mult decât ar trebui, antrenamentele tale pot deveni mai intense. Parcă te pedepseşti pentru că ai mâncat. Astfel, nu vei mai face sport de plăcere şi va fi o activitate pe care o vei uri. Motiv pentru care vei renunţă la un moment dat. Cel mai bine ar fi să practici un sport care îţi place. Nu consideră sportul o pedeapsa, ci o activitate plăcută de care să te bucuri. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *