În urma semnării unui acord, diplomele de studii din Moldova vor fi recunoscute în Spania

0078
Foto: csie.ase.md

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat Acordul dintre Moldova şi Spania, de recunoaștere a actelor de studii, titlurilor științifice și științifico-didactice, calificărilor și competențelor, scrie Infotag.

Viceministra Educaţiei, Cristina Boaghi, a spus:„Asemenea acorduri bilaterale sunt necesare, chiar dacă Moldova participă la Convenția de la Lisabona, care este o înțelegere cadru între statele europene cu privire la recunoașterea diplomelor universitare. Aceasta va permite simplificarea rapidă şi eficientă a procesului de recunoaştere prin colaborarea directă a Ministerelor Educaţiei din Moldova şi Spania”.

„Totodată, în cadrul Ministerului a fost creat un serviciu special de informare, unde se poate afla totul despre pachetul necesar de documente, precum şi despre termenul de confirmare a diplomei”, a spus ea.

Convenţia de recunoaştere a diplomelor universitare a fost adoptată la Lisabona în 1997. În prezent aceasta cuprinde 53 de ţări. Moldova a aderat la Convenţie în 1999.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente