Dispută privind Acordul de Asociere RM-UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În pofida criticilor adresate de opoziție și Președinte Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova va continua implementarea cu eforturi dublate a prevederilor documentului, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu, la întâlnirea cu Președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail. Întrevederea a avut loc cu ocazia vizitei de lucru a Președintelui Parlamentului în Irlanda.

Andrian Candu a solicitat suport politic pentru promovarea temelor legate de Moldova în structurile Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

Președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandei a declarat că este important să audă cum evoluează lucrurile în Moldova din prima sursă. În context, oficialul irlandez a anunțat că, în prezent, în cadrul Parlamentului irlandez se constituie grupul de prietenie parlamentară cu Parlamentul Republicii Moldova.

Părțile au discutat posibilitatea schimbului de experiență pe dimensiunea reglementării diferendelor de pe teritoriul fiecărei părți.

Președintele Parlamentului a anunțat că optează pentru deschiderea unei reprezentanțe diplomatice în Dublin pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și asistență consulară pentru diasporă. La rândul său, Președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandei a menționat că moldovenii sunt emigranți respectați și cu o reputație bună.

Sean O Fearghail a acceptat să viziteze Republica Moldova, până la finele acestui an, la invitația Președintelui Parlamentului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...