Cadoul lui Putin pentru Trump: Rusia l-ar putea extrăda pe Snowden în SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ipoteză şoc avansată de presa americană. Rusia ia în considerare extrădarea lui Edward Snowden în Statele Unite drept cadou pentru noul preşedinte Donald Trump.

Dacă acest lucru se va realiza, fostul consultant american va fi judecat pentru spionaj şi riscă zeci de ani de închisoare sau chiar pedeapsa cu moartea.

Informaţiile despre extrădarea lui Snowden au fost furnizate postului NBC News de către oficiali americani din cadrul serviciilor de informaţii. Gestul ar putea face parte din strategia ruşilor de îmbunătăţire a relaţiilor cu actualul preşedinte, Donald Trump. De altfel, acesta a fost extrem de virulent în declaraţiile despre Snowden în timpul campaniei electorale.

Acuzat de spionaj în Statele Unite, Edward Snowden riscă o pedeapsă de cel puţin 30 de ani de închisoare. Actualul director al CIA crede însă că această sentinţă nu ar fi de ajuns.

Presa americană scrie însă că acest cadou ar fi unul otrăvit, iar planul ruşilor ar fi în realitate unul de destabilizare a sistemului american.

Un lucru pe care l-ar putea încerca ruşii şi Putin este următorul: lasă impresia că oferă un cadou, drept dovadă de îmbunătăţire a relaţiilor, dar, la finalul zilei, acest lucru va crea complicaţii pentru noua administraţie.

Pe contul său de Twitter, Snowden a scris că aceste dezvăluiri arată că nu a colaborat niciodată cu Rusia, deoarece nicio ţară nu extrădează spionii. Kremlinul a transmis însă că discuţiile despre plecarea lui Snowden sunt prostii şi că permisul acestuia de rezidenţă a fost prelungit cu încă doi ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...