Recomandări #diez: 10 grupuri și pagini pe Facebook care te vor ajuta să adopți un patruped

om_caine

Un animal de companie este o responsabilitate pe care fiecare trebuie să și-o asume conștient, însă bucuria și devotamentul pe care ți-l oferă sunt nemăsurabile. De aceea, pentru toți iubitorii de animale, noi am selectat grupurile și paginile de Facebook de unde vă puteți adopta un prieten.

#1. Adoptă un suflet și salvează o viață – în descrierea grupului se spune că este creat Numai și Pentru a acorda o șansă la viață necuvântătoarelor. Creatorii grupului mai spun că, să chinui/omori animalele, chiar și prin eutanasiere nu este un gest creștin, ci un act de cruzime. Împreună putem salva aceste vieți. Fii tu acela!

#2. Adopta – Moldova (Мы ищем дом) – un grup dedicat găsirii unor noi stăpâni pentru patrupezi. Toate anunțurile trebuie să fie postate cu o descriere detaliată a animalului (vârstă, sex, vaccinare ș.a) și fotografii. Dacă animalul și-a găsit noi stăpâni, anunțurile se șterg sau se editează cu specificarea noii informații.

#3. Non-governmental organization for protection of homeless animals ALGA – pagina organizației non-guvernamentale ALGA, unde puteți să vă găsiți un prieten devotat, dar și să ajutați persoanele care salvează animale fără adăpost și le întrețin până ce aceștia își găsesc casă nouă. Organizația are și un site adopta.md, unde sunt postate informații despre animalele care își caută stăpân.

#4. Помощь бездомным животным Молдова – acest grup este creat exclusiv pe bază de voluntariat, pentru a ajuta animalele fără adăpost. Găsirea unei noi case, strângerea de fonduri pentru tratament și sterilizare. Sfaturi de la profesioniști și adresele medicilor veterinari, clinici, telefoane ș.a. Informații și articole utile.

#5. Protectia animalelor Chisinau – un grup util cu informații despre animalele care își caută casă, animale pierdute, articole din domeniu.

#6. Дарю Питомцев – un profil pe Facebook care publică anunțuri despre pisicile sau câinii disponibili pentru adopție. Anunțurile sunt însoțite de informații detaliate despre animal și de fotografii.

#7. „Кошки – собаки” (поиск пропавших животных и пропавших хозяев в Молдове) – un grup unde sunt postate informații despre animalele care s-au pierdut sau s-au găsit. Uneori, dacă nu se găsesc stăpânii, se caută alții noi. Astfel că și acest grup este util în căutarea unui animal de companie.

#8. Право на жизнь – Animal protectionr – un grup util pentru cei care au animale și pentru cei care vor să adopte unul. Aici poți găsi anunțuri despre faptul că cineva dă un animal spre adopție, informații utile despre îngrijirea animalului, dar și anunțuri despre animalele pierdute.

#9. Кишиневский клуб любителей животных – un grup cu reguli stricte, dar în care se acceptă anunțuri despre oferirea animalelor spre adopție doar de la cei care le dau. De asemenea, se acceptă și distribuiri, dar numai de la autori. Alte publicații sunt respinse.

#10. Найдем новый дом – o altă pagină de Facebook care își propune să ajute animalele să-și găsească un adăpost. Este o pagină activă, cu postări bine formulate, cu fotografii și informații despre animale.

P.S. Dacă mai cunoașteți astfel de grupuri, le puteți adăuga în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente