(FOTO) CCA a sancționat doar „NTV” și „Accent TV”, deși încălcări similare a avut și „Prime”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în ședința de vineri, a avertizat public posturile „NTV Moldova” și „Accent TV” pentru unele încălcări din perioada campaniei electorale.

Cele două posturi de televiziune, controlate de către deputatul socialist Corneliu Furculiță, au fost sancționate pentru că au difuzat reportaje manipulatorii, despre faptul că studenții sirieni ar susține-o pe Maia Sandu în campania electorală pentru prezidențiale.

Interesant este că deși un subiect similar a fost pus pe post și de către „Prime TV”, acest canal de televiziune nu a fost sancționat în niciun fel. Mai mult, în reportajul „Prime” publicat în cadrul principalului buletin de știri se afirma că „anterior presa a scris că Maia Sandu ar fi avut o înțelegere cu cancelarul german Angela Merkel să primească în Moldova 30 de mii de imigranți sirieni în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale”. O afirmație absolut falsă, în condițiile în care o astfel de informație apăruse doar pe un site obscur și a fost dezmințită de purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

basmul-refugiatilor-sirieni-in-moldova-a-ajuns-la-prime-24326

CCA a fost criticat dur de jurnaliștii și experții media independenți față de felul în care au acționat în perioada campaniei electorale, aceștia semnalând „lipsa de reacție” a instituției de reglementare a audiovizualului față de multiplele manipulări la care s-au dedat posturile de televiziune controlate de Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...