Cu un deficit de 300 milioane de lei, bugetul capitalei pentru 2017 a fost votat în prima lectură

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul municipal Chișinău a aprobat, în primă lectură, bugetului municipal pentru anul 2017. Cu toată opoziția socialiștilor, documentul a fost votat de 28 de consilieri.

Proiectul prevede venituri de peste 3,2 miliarde de lei, cheltuieli de 3,6 miliarde de lei şi un deficit de peste 300 milioane de lei.

La capitolul venituri circa 1.5 miliarde de lei vor fi obținute din transferuri de la bugetul de stat, peste 300 milioane de lei reprezintă împrumuturi externe, iar 190 de milioane împrumuturi interne.

În proiectul aprobat în prima lectură cele mai multe cheltuieli, de 1,7 miliarde de lei, sunt prevăzute pentru învățământ. Ocrotirii sănătății îi vor reveni 67 de milioane de lei, iar culturii 155 de milioane de lei.

Bugetul municipiului Chişinău urmează să fie aprobat în lectura a doua la o altă şedinţă a Consiliului municipal, la care vor fi dezbătute toate propunerile de modificare, înaintate de consilieri. Anul trecut, votul a fost dat abia în luna iulie. Acum municipalitatea activează în baza unui buget provizoriu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...