Marine Le Pen dă în judecată oficiali din Parlamentul European și OLAF

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șefa formațiunii de extremă dreaptă Frontul Național (FN) din Franța, Marine Le Pen, dă în judecată oficiali ai Parlamentului European și ai Biroului european antifraudă (OLAF) și îi acuză că au lansat împotriva ei o anchetă motivată politic și că au falsificat dovezi, informează publicația Politico.

Acțiunea în justiție survine în contextul în care Le Pen, care este și candidata FN la alegerile prezidențiale din Franța, trebuie să ramburseze Legislativului Uniunii Europene suma de 340.000 de euro, potrivit Agerpres.

O anchetă a OLAF a scos la iveală anul trecut faptul că suma fusese încasată necuvenit de doi asistenți parlamentari ai deputatei.

Marine Le Pen îi dă acum în judecată pe secretarul general al PE, Klaus Welle, pe șeful OLAF, Giovanni Kessler, și pe directorul departamentului de investigații al OLAF, Beatriz Sanz Redrado. Ea cere compensații simbolice în valoare de un euro pentru „daune materiale și morale”.

Șefa FN acuză instituțiile europene că au falsificat dovezi pentru a declanșa împotriva ei o anchetă motivată politic, cu scopul de a submina grupul eurosceptic din Parlamentul European.

Le Pen îi cere socoteală și fostului președinte al Legislativului UE, Martin Schulz, pe care îl acuză de persecuție.

În documentele depuse în instanță și consultate de Politico se arată că „probabil nu este o coincidență faptul că ancheta a început la o lună și două zile după succesul Frontului Național la alegerile europene” din 2014.

Formațiunea condusă de Le Pen a obținut atunci 25% dintre voturi și a devenit partidul francez cu cea mai mare reprezentare în PE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...