Un bărbat din Donduşeni, condamnat la 25 ani închisoare: şi-a violat vecina, după care a sugrumat-o

Un bărbat din Donduşeni a fost condamnat la 25 ani închisoare, pentru că şi-a violat vecina, iar apoi a sugrumat-o. Mai mult, acesta a furat din locuinţa victimei aproximativ 85 mii lei, după care a încercat să incendieze locuinţa.

Procuratura raionului Drochia l-a recunoscut culpabil pentru patru capete de acuzare şi l-a condamnat la 25 ani închisoare.

În procesul urmăririi penale s-a stabilit că, în februarie 2016, inculpatul, aflându-se în vizită la vecina sa, în vârstă de 59 de ani, cu care împreună au consumat alcool, a violat-o, după care a sugrumat-o.

În continuare, acesta a sustras din locuinţa victimei aproximativ 85 mii lei, după care a încercat să incendieze locuinţa, însă a fost observat de către vecini.

Pentru comiterea omorului intenţionat, acţiunilor violente cu caracter sexual, violului şi tentativei de distrugere a bunurilor, inculpatul, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la 25 ani de închisoare.

Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea, din contul inculpatului, în folosul succesorului părţii vătămate, sumei de 609 mii lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.