Contrabandişti ingenioşi: au trecut peste Prutul îngheţat mii de pachete de țigări cu…sfoara!

Polițiștii de frontieră români de la Țuțora au reţinut două persoane în timp ce treceau peste apa înghețată a râului Prut 2.000 pachete cu țigări de contrabandă cu ajutorul unor sfori.

Cazul a avut loc pe 7 februarie, în jurul orei 2.30. Polițiștii de frontieră din cadrul sectorului au observat, pe direcția localității de frontieră Măcărești, două persoane care se îndreptau spre malul românesc al râului Prut.

Cele două persoane au fost reţinute tocmai în timp ce încercau să treacă peste apa înghețată a râului Prut, cu ajutorul unor sfori, două colete voluminoase.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cele două persoane sunt cetățeni români, în vârstă 24 și 18 ani, domiciliați pe raza județului Iași.

Persoanele descoperite la malul râului Prut au declarat că țigările aparțin unui cetățean moldovean, iar ei urmau să le treacă ilegal de pe un mal pe celălalt al râului, în schimbul sumei de 1.000 lei.

Coletele conțineau 2.000 pachete țigări de diferite mărci, în valoare de aproximativ 22.548 lei româneşti, și au fost ridicate în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autoritățile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și depistării tuturor persoanelor implicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.