Situația la frontieră. Restricții de circulație și patru posturi de tip debarcader închise

nistru

Condițiile meteorologice au perturbat funcționarea mai multor posturi vamale. Astfel, nu sunt funcționale trei puncte. Din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader „Soroca” (cu statut local și interstatal), „Cosăuți” și „Vasilcău”. De asemenea activitatea a fost întreruptă și la postul vamal de tip debarcader „Molovata”, nefiind posibilă deplasarea aeroglisorului din cauza gheții formate pe râul Nistru.

Postul vamal intern de control „Rezina-pod” și-a reluat activitatea și funcționează în regim normal, după ce au fost deszăpezite căile de acces pe ambele părți ale frontierei.

În legătură cu lipsa curentului electric în postul vamal ”Starocazacie” (Ucraina) nu este autorizată traversarea frontierei pentru transportul de mărfuri prin postul vamal ”Tudora”.

În acest context, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin posturile vamale nominalizate să opteze pentru alte posturi aflate în proximitate. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal. Pe prima pagină a site-ului poate fi vizualizată o nouă aplicație – „Trafic Online”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente