Omorul Cristinei Parhomenco. Tânărul care a fugit în România ar putea fi plasat în Spitalul de Psihiatrie

collageplad-e1481022799980-1140×641-1-1140×641

Astăzi, 7 februarie, Vlad Vitalie împreună cu ceilalți doi suspecți, a fost adus din nou pe banca acuzaților, la Curtea de Apel, iar la cererea avocatului instanța urmează să decidă plasarea suspectului din arest în Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru examinare. Informația a fost confirmată pentru today.md de șeful procuraturii Strășeni, Alexandru Rață.

Solicitat telefonic, Alexandru Rață, șeful Procuraturei Strășeni, a confirmat faptul că avocații cer internarea lui Vlad Vitalie în Psihiatrie. „Da, vă confirm acest fapt, este o solicitarea a Comisiei de Experți și a avocatului acestuia, din motiv că sunt în imposibilitate de a se expune dacă acesta a fost responsabil când s-a comis crima. Consider că nu-i corect, s-ar părea că este vorba despre o încercare de a se eschiva de la răspundere penală. În cazul celorlalți doi s-au putut expune că sunt responsabili, după ce au fost audiați în arest, iar în cazul acestuia au nevoie să-l interneze pentru o lună în Spitalul de Psihiatrie pentru a fi sub observația psihiatrilor. Am să apelez mâine la toate instituțiile, ca să fie examinat ambulatoriu și nu în staționar dacă este responsabil sau nu. Este de menționat că acest suspect își făcea studiile în România și mai are un dosar în judecată penal pentru huliganism în judecată, atunci a fost declarat responsabil”, a declarat Rață pentru today.md.

Amintim că adolescentul, Vlad Vitalie, cunoscut prin Strășeni ca alias „Zaieț”, în vârstă de 17 ani, care este suspectat de faptul că, împreună cu alți trei minori din Strășeni, ar fi omorât-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, minora de 14 ani. După crimă, adolescentul a fugit în România, unde își făcea studiile, iar după ce a fost dat în căutare internațională, acesta a fost reținut în Ungaria, iar ulterior a fost extrădat în Republica Moldova unde avea mandat de arest pe numele său pentru 30 de zile.

Reamintim că cei patru minori ar fi suspectați că au omorât-o pe Cristina Parhomenco în vârstă de 14 ani, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, iar cadavrul acesteia l-au ascuns într-o clădire aflată în construcție și l-au acoperit cu cărămizi și lespezi de lemn.

În prezent, trei sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este cercetat în stare de libertate. Adolescenții care sunt suspectați de asasinarea Cristinei Parhomenco riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedită.

În prezent, trei sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este în stare de libertate. Adolescenții care sunt suspectați de asasinarea Cristinei Parhomenco riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente