Usatîi vorbește despre sursele sale de venit din Rusia

Renato Usatîi spune că are o “o sură de venit absolut legală în Federația Rusă”, fiind vorba de compania VPT-NN din Nijnii Novgorod, președintele căreia este din 2005.

“Infirm repetat toate aceste speculaţii referitoare la sursele mele de venit şi declar cu toată responsabilitatea că îmi câştig cinstit şi absolut legal toţi banii. În anul 2005 am devenit preşedintele companiei VPT-NN în Nijnii Novgorod. Compania are filiale în Ufa, Kazani şi Kaliningrad şi este principalul furnizor oficial de instrumente din aliaj dur pentru Căile Ferate Ruse. Această colaborare a fost posibilă datorită utilizării nanotehnologiilor în procesul de producţie, fapt ce i-a permis sferei feroviare să economisească zilnic peste 200 de milioane de ruble. Cu ajutorul utilajelor şi instrumentelor companiei VPT-NN funcţionează cele mai mari uzine din Tomsk, Celeabinsk, Sankt-Petersburg, Ceboksar şi multe alte oraşe din Federaţia Rusă. Companiei mele i-a fost conferit în repetate rânduri titlul de “Cel mai bun contribuabil”, pentru achitarea unor impozite de peste 60 de milioane de ruble, şi mai este cunoscută şi prin desfăşurarea mai multor proiecte de caritate”, a spus politicianul.

Menționăm că Renato Usatîi și-a depus candidatura la funcția de primar al municipiului Bălți.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.